Kroppspositivitet

Komplett guide för att slippa lårskavsår

Den kompletta guiden för att slippa den stora sommarplågan – lårskavsår. 

Sommaren är här, och äntligen kan vi gå runt med bara ben! Eller? Att vara barbent låter härligt i teorin, men i praktiken kan det vara extremt smärtsamt. Jag syftar såklart på den fruktansvärda smärtan av lår som gnuggas mot varandra.

Lårskavsår kan vara extremt plågsamt, och det drabbar många – inte bara de med större lår, utan också de med vältränade lårmuskler och de som är kobenta. Värst av allt är att många tror att de är ensamma om det. Jag kan lova att ni inte är det, något som blev tydligt när jag bad om era bästa tips på Instagram – och fick över 100 svar.

Så för att alla vi – oavsett om våra lår går ihop eller inte – ska kunna njuta av sommaren med bara ben har jag sammanfattat några av de vanligaste tipsen jag fick:

 • Kroppspuder
 • Bandelettes (jag hade ingen aning om att detta existerade, men ska köpa det direkt!)
 • Glidmedel
 • Trosor med långa ben (jag använder ett par från Avet)
 • Deo
 • Bodyglide (ska till exempel finnas att köpa på Löplabbet
 • Diverse oljor, som olivolja eller kokosfett
 • Vaselin
 • Skinagent (det här har jag själv testat de senaste dagarna, och det funkar riktigt bra! Finns att köpa här)

Du kanske också gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  5 juli, 2017 at 18:39

  Coolt! Ska testa skinagent!

 • Svara
  Lovisa
  21 augusti, 2017 at 17:10

  Hej! Vilken sjukt snygg kofta/kaftan (vad det nu heter) du har på bilden, vart kommer den ifrån? 😀 + tack för Bra tips!

  • Sara Dahlström
   Svara
   Sara Dahlström
   21 augusti, 2017 at 19:26

   Hej och tack! Det är sytt av @bettievonfraucht på Instagram 🙂

 • Svara
  Emilie
  12 september, 2017 at 19:05

  Bandalettes är helt fantastiskt!
  Jag jobbar som servitris ibland och då är lårskavet där, även med byxor. Man blir sjukt varm, de glider ner lite och sen är det kört. Men så hörde jag om Bandalettes. Jag testade dem på en 9-rätters middag med 116 gäster, så då förstår ni att det blir mååååånga steg. Det var som en dröm!! Jag har aldrig jobbat en kväll med servering utan skav(köttsår) men nu blev det inte en tillstymmelse till skav. Äntligen är jag räddad. Dessutom är de ju himla snygga och man kan känna sig snygg!

 • Lämna en kommentar