Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mot tyngre lyft

Filma på gymmet?

När jag ställer upp mobilen för att filma ett lyft finns det två frågor jag brukar få. Den ena: “ska jag hjälpa dig att filma?” och den andra “varför filmar du hela tiden?”. Den första är dock betydligt vanligare, som tur är.

Nu har jag ett bra svar på den andra frågan i alla fall, jag kan säga att det är mitt jobb helt enkelt. Men ärligt talat hade jag filmat ändå. Dels för mitt egos skull, och dels för teknikens.

För det är faktiskt ganska kul att kolla på sina egna lyft. Du får se dig själv på ett helt annat sätt, och det är ganska coolt faktiskt. När jag kollar mig själv i spegeln ser jag till exempel ingen stark brud som lyfter tunga vikter, men det gör jag på filmerna i mobilen. Dessutom får möta alla dina celluliter, dina muskler och ditt (överflödiga) fett på ett annat sätt, som gör det lättare att acceptera det. Jag hade nog inte lagt upp den här bilden för två år sedan till exempel.

Men den främsta anledningen till att jag filmar är för att hålla koll på min teknik. Jag har rättat till så många misstag genom att kolla på mina egna filmer, saker som jag aldrig hade märkt själv. Till exempel kan jag se om jag böjer tillräckligt djupt, om jag lyfter på hälarna i bänken och om jag låser ut tillräckligt i marken – och om jag inte märker sådana saker kommer jag inte bli godkänd på tävlingar, så det är extremt viktigt.

Men självklart måste du vara noga med att inte få med någon på film som inte vill vara med, speciellt om du ska lägga upp det på sociala medier. Om jag ska generalisera kan jag tänka mig att du bör vara mer noggrann om du tränar på Friskis än om du tränar på en atletklubb till exempel, men det skadar aldrig att fråga den som riskerar att hamna på din video.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons