Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mot tyngre lyft

Helgens tävling

Så var tävlingen avklarad, med både besvikelser och positiva överraskningar.

Jag fick nämligen ont i knät redan under det första momentet, knäböjen. Jag får ont där då och då sedan jag tävlade i dans, och därför kunde jag inte lyfta de tyngsta vikterna i böjen. Även bänkpressen blev lidande eftersom jag tar i mycket med benen där också.

Så när det var dags för marklyft var jag nära att dra mig ur. Men nu hade jag trots allt tagit mig till tävlingen och klarat av de två första momenten, så jag bestämde att jag skulle försöka trots allt.

I vanliga fall gör jag sumomarklyft, men jag fick ont i knät av att bara ställa mig i den positionen utan vikter. Så jag satsade allt på smalmark, den vanligaste typen av marklyft där man står tätt ihop med fötterna. Jag hade dock inte tränat på det på evigheter, så jag visste inte alls hur bra jag skulle prestera.

Så jag började försiktigt med 100 kg, och gjorde sedan ett ganska stort hopp till 115 kg till det andra lyftet. När det var dags för det tredje och sista försöket tog jag en chansning och körde på 130 kg, och det gick upp förvånansvärt lätt. Jag tror att jag klarar ganska mycket mer där faktiskt. Och eftersom jag var den enda i 72-kiloklassen så fick jag förstapriset 🙂

Så nu byter jag till smalmark och laddar om till nästa tävling i slutet av januari. Tills dess kommer jag också följa ett program gjort av Sveriges bästa styrkelyftscoach, så det ska bli riktigt spännande.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rdPrIfcdX8U]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons