Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Mot tyngre lyft

En hälsosam jul?

Vi är nog många som försöker äta hälsosamt – för att må bra, se bra ut eller prestera bra. Nu när julen kommer och det finns godsaker i överflöd är det nog många som ställer sig frågan: hur ska jag äta nyttigt under julen?

Mitt förslag är: gör det inte. Alltså visst, om du känner att du mår mycket bättre av att äta på ett särskilt sätt ska du såklart göra det. Men jag tror att de flesta av oss mår bättre av att sluta fundera på om det är mjöl i köttbullarna eller vilken typ av grädde Janssons är gjord på. Samma gäller träningen. Jag kommer träna på som vanligt, eftersom jag tycker om att göra det. Men du kan utan problem ta en vecka vila från gymmet om du känner för det, det kommer antagligen bara göra dig gott.

En vecka kommer nämligen inte göra någon större skillnad för din fysiska hälsa – däremot kan det göra underverk för din psykiska hälsa. Kanske kommer du gå upp några kilon, men när du väl återgår till din normala livsstil kommer dessa antagligen försvinna (om de är oönskade alltså). Jag är dock säker på att du kommer känna dig mer avslappnad och lyckligare efteråt eftersom du har fått släppa på tyglarna en stund.

För vi får inte glömma bort att den psykiska hälsan hänger ihop med det fysiska utseendet, bland annat på grund av olika stresshormoner som produceras när vi känner oss stressade eller olyckliga. Om vi tar en paus från våra hälsokrav kommer vi vara mer taggade den första januari (eller okej, kanske den andra. Jag kommer i alla fall inte vara särskilt träningstaggad den första).

Själv har jag tagit ledigt och åkt till familjen i Kalmar. Dagens pass gjordes på Crossfit Kalmar, alltid kul med lite variation i träningsmiljön.

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.