Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Mot tyngre lyft

Att hitta hem i träningsvärlden

Ibland hör jag folk som säger att de hatar att träna. Jag tror inte på dem. Eller jo, det finns säkert några som verkligen inte kan hitta den rätta träningsformen, men de flesta som säger så har nog bara inte “hittat hem” i träningsvärlden.

Och det är inte konstigt med tanke på hur många olika typer av träning som finns. Hur ska du veta om det är byggning, surfning, styrkelyft, dans, promenader, friidrott eller klättring som passar dig bäst? Hur ska du veta vilken träningsform som får dig att älska att röra på dig, och som gör att träning inte blir ett krav utan en passion?

För min del har den vägen dit definitivt inte varit rak. Under den krokiga vägen har jag tävlat i dans, jag har tvingat mig själv att stå på en crosstrainer en timma varje dag för att förbränna så många kalorier som möjligt, jag har kört den klassiska bro-spliten på gymmet, tagit mina första stapplande steg in på crossfit-boxen, satsat på att tävla i tyngdlyftning och tillslut hittat hem i styrkelyft.

Och det är jag tacksam för varje dag. Om jag hade stått kvar där på crosstrainern varje dag hade jag definitivt bränt ut mig och blivit deprimerad. Förmodligen hade jag slutat träna för länge sedan, och jag hade varit en av alla som hatar träning.

Så, vad är det jag vill ha sagt? Att du inte ska hänga upp dig på vad som känns mest optimalt för dina mål, utan att våga testa nya träningsformer och satsa på det du tycker är kul. Att inte ha som nyårslöfte att springa fem kilometer tre gånger i veckan om du tycker att det är astråkigt, för då kommer livet suga. Att inte gå till gymmet varje dag om du hatar varje set du gör. Att inte boka in dig på massa gruppträningspass om du har ångest varje gång du ska dit. För då har du helt enkelt inte hittat rätt.

På tal om att hitta rätt. En t-shirt med texten “RIOTS NOT DIETS” kändes väldigt rätt igår när jag böjde 120 kilo.

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.