Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mot tyngre lyft

Personligt rekord

Jag har haft en del problem med att hitta min marklyftsstil, men nu kanske jag äntligen har hittat rätt. Man kan tro att marklyft bara handlar om att plocka upp stången från marken, men riktigt så enkelt är det inte. Det finns nämligen flera olika sätt att marklyfta på, och vilket sätt som passar dig bäst är helt personligt.

De vanligaste varianterna är smalmarklyft och sumomarklyft. Jag lyfter tyngre vikter i smalmark, men får också ont i ryggen då eftersom den stilen belastar ryggen mer. Sumomarklyft är mer skonsamt för ryggen eftersom man använder sig mer av benmusklerna för att lyfta upp vikten, men där har jag haft svårt att komma upp i tunga vikter.

Men så föreslog min coach att jag skulle testa en blandning av dessa – smala sumomarklyft. Därför har jag gjort det någon gång i veckan med lätta vikter de senaste månaderna. Igår kändes arbetsseten så enkla att jag inte kunde låta bli att lägga på lite tyngre vikter, och resultatet blev ett personligt rekord med 135 kg.

Ja, jag har klarat mycket mer än så i marklyft tidigare, men då tävlade jag trots allt i två viktklasser högre så det här räknar jag som rekord. Som ni ser på klippet här under så är jag väldigt skev och konstig, men vikterna var trots allt lite sneda från början så jag tror det hade sett bättre ut med en ordentlig klovning.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons