BLOGGMENY
Mot tyngre lyft

Hur kul ska träningen vara?

Jag tjatar ofta om hur viktigt det är att träningen är rolig, och att det inte är värt det om du inte känner någon träningsglädje. Men ärligt talat studsar jag inte upp ur sängen klockan 06:00 för att träna varje morgon, och jag njuter inte av varenda pass, set eller repetition. Om jag bara hade tränat för att det var kul hade jag aldrig gjort mer än tre repetitioner, jag hade aldrig tränat med lättare vikter än 90 procent av mitt max och jag har aldrig ALDRIG gjort plankan.
Men det hade förmodligen inte gett så bra resultat. Och en stor del av styrkelyft handlar trots allt om att slå personliga rekord och att förbättra resultaten – och för att göra det vet jag att jag måste bygga muskler, träna teknik, stärka magmusklerna och mycket annat som jag tycker är tråkigt egentligen. På samma sätt tror jag inte att alla löpare älskar varje steg i ett maraton, men när de korsar mållinjen känns det värt det. Det är det som är grejen. Jag älskar helheten och tycker att det är värt att ta mig igenom några tråkiga träningspass för att nå mina mål, för någonstans där bak gömmer sig en passion för att lyfta tungt. 
När mitt mål med träningen bara var att bli smal fanns det ingen passion där – jag tog mig igenom träningspassen varje dag utan att känna någon glädje alls. Och så ska inte träning vara. Det är okej att inte älska varenda sekund i plankan, men du bör älska helheten och förstå att det finns en mening och ett syfte med de där 1000 seten av pausböj. Annars tror jag inte att det är rätt träning för just dig. 

Annons

Lämna en kommentar