Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Mot tyngre lyft

Djävulspasset

Dagens lunchpass var det tuffaste jag har gjort på länge. Antingen så är inte min coach medveten om hur svag jag är på de högre repetitionsantalen, eller så är han bara ute efter att plåga mig. Jag tycker att det är ganska tråkigt att göra fler repetitioner än tre, och därför har jag lagt väldigt lite tid på det. Konsekvensen är att jag är oproportionerligt svag så fort det handlar om mer än tre repetitioner. Det spelar ingen roll alls på tävlingarna eftersom man tävlar i en repetition i styrkelyft, men jag är medveten om att det är viktigt med balans i kroppen. Såhär såg passet ut:

  • 6 x 70
  • 6 x 75
  • 5 x 80
  • 2 x 80
  • 7 x 80
  • 3 x 80
  • 8 x 80
  • 5 x 80
  • 9 x 80
  • 6 x 80

På filmen nedan ser ni de åtta sista seten (dock kanske i fel ordning ibland) och ni får stå ut med att tekniken inte är helt perfekt. Jag jobbar på det, men idag ville jag bara ta mig igenom alla seten. Observera att jag inte är så explosiv och snabb, jag var tvungen att dra upp tempot ganska rejält på filmen för att den inte skulle bli över två minuter lång.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.