Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mot tyngre lyft

Nöter på

Det är ganska dåligt med träningsuppdateringar på bloggen just nu, men det har en ganska enkel anledning. Träning är helt enkelt inte så rolig. Missförstå mig inte, jag älskar min träning och tycker att det är kul – men den är inte så spännande att kolla på.

Jag är just nu inne i uppbyggnadsfasen, som innebär att jag bygger upp styrkan och tekniken från grunden för att kunna lyfta tyngre på tävlingarna. Under den här perioden är volymen  hög, repetitionerna lite fler men intensiteten längre. Här är det meningen att kroppen ska vara lite “nedtränad” efter all träning. När tävlingen sedan närmar sig sänker man volymen samtidigt som man höjer intensiteten – det är då man kommer i toppform, förhoppningsvis i lagom tid till tävlingen.

Jag trodde att jag hade en sådan toppningsperiod framför mig nu, men det visade sig att jag inte kommer kunna vara med på tävlingen i april. Så jag fortsätter nöta på en stund till och hoppas att det ger resultat på nästa tävling i maj. Redan nu märker jag faktiskt av vissa förbättringar, även kroppen är ganska så trött och sliten. Tekniken har definitivt blivit bättre i alla tre lyften och mina halvsumomarklyft börjar kännas riktigt bra. Här under ser ni dagens femte trea med 100 kg. Här är i och för sig stången ganska sned, men det kan nog bero mycket på den skeva klovningen.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons