Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mot tyngre lyft

Marklyftsterapi

140-kg

I tisdags hände något jag har fasat för länge. Min älskade hund somnade in efter att ha varit en del av mitt liv i 15 år. Han var gammal och fick dö under värdiga förhållanden, men sorgen är ändå otroligt stor. Det kanske låter märkligt för er som inte har husdjur, men det känns som att förlora sin bästa vän och familjemedlem. I 24 timmar växlade jag mellan att hålla inne gråten och storböla, och träning var såklart inget att tänka på.

Men idag lyckades jag faktiskt ta mig till gymmet, och det är jag glad för. Jag hade nämligen glömt bort vilken fantastisk terapeutisk effekt träning – och framför allt marklyft – kan ha. Att lyfta något riktigt tungt från marken är så otroligt befriande. Till skillnad från i till exempel knäböj och bänkpress, där du riskerar att hamna i en riktigt obekväm position om du misslyckas med lyftet, så är det bara att köra på i marklyft. Antingen lyfter stången eller inte, och om den gör det känner du dig bäst i världen.

Så nej, jag höll mig inte riktigt till planen där det stod att jag skulle göra några lätta lyft med 90 kg. Istället la jag på mer och mer vikt, och försökte mig slutligen på 140 kg. Jag vet inte om jag kan kalla det för personligt rekord eftersom jag inte lyckades låsa ut stången mer än ni ser på bilden, men jag vet i alla fall att jag fick ge utlopp för många känslor och att det känns mycket bättre nu efteråt. Det är terapi för mig.

(R.I.P finaste Molle, du har gett oss så mycket <3)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons