Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Mot tyngre lyft

Träningsidentitetskris

Jag har kommit in i någon slags identitetskris vad gäller träningen. Jag älskar att lyfta tungt och att ha en tävling att träna för – men jag vet inte i vad just nu. Jag tycker egentligen att styrkelyft fortfarande är kul och älskar att träna knäböj och marklyft, problemet är att jag avskyr att träna bänkpress.

Så jag började fundera på strongman. Jag gillar ju farmers walk och att dra tunga slädar efter mig. Där finns det dock två problem: inget gym i närheten av mig har den utrustningen som krävs för att träna, och dessutom är jag alldeles för kort för att tävla i det.

Crossfit då? Så tänkte jag i ungefär fem sekunder tills jag kom på att det är alldeles för jobbigt och att jag är för lat för det. Men tyngdlyftning borde väl funka, tänkte jag slutligen. Så jag gick till gymmet på lunchen och skulle testa lite ryck och stöt. Det var bra, för då insåg jag att jag aldrig kommer bli någon tyngdlyftare. På filmen ser ni alltså 20 ynka kilon. Det är inte helt okej…

Så nu får jag väl helt enkelt ta och fundera lite. Fundera på om jag kan träna utan att ha en tävling att se fram emot, eller om jag det finns något sätt att göra bänkpressträningen roligare.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.