Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Mot tyngre lyft

Träningsresa på Club La Santa

Jag skrev i förra inlägget att jag var tilllbaka i verkligheten – men nu är jag borta igen! Jag är nämligen på Club La Santa, ett dolt träningsparadis som ligger på Lanzarote på Kanarieöarna. Jag säger dolt eftersom det knappt är några svenskar alls som har hittat hit. Här hittar man mest danskar, men även en och annan fransman, italienare och tysk.

Egentligen är jag här i jobbsyfte, men med tanke på att dagarna kantas av sol, bad och massor av träning förstår ni kanske att jag också njuter ganska rejält. Här finns nämligen allt man kan behöva på en träningsresa. Det finns inte bara ett gym med en särskild avdelning för oss som vill lyfta tungt, vråla och använda magnesium – det finns också ett utegym med skivstänger och vikter, som visserligen är rätt slitna men som definitivt funkar.

Men nog talat om tunga vikter, jag ska försöka gå utanför min komfortzon och testa några av de många gruppträningspassen som erbjuds; aerial yoga (där man liksom gör yoga hängande i en slags tyggunga) har jag bokat till imorgon. Jag planerar också att prova S.U.P Fitness (där man står på en bräda på vattnet och gör olika övningar), Ballet Fit, HIIT och en hel del annat.

Hur mycket av detta jag verkligen kommer göra låter vi dock vara osagt – det är trots allt 33 grader och strålande sol, så jag har för tillfället mer motivation för att ligga vid poolen än att hoppa runt och dansa.

Foto 2016-08-06 13 45 30
Här finns både en gigantisk pool och hav att bada i.

 

Foto 2016-08-06 12 41 24
Det är rätt svettigt, men riktigt härligt, att böja 100 kg i strålande sol.

 

Foto 2016-08-06 13 47 27
Även om jag är här måste tidningen och hemsidan fortsätta produceras – att jobba några timmar är dock inget problem när kontoret ser ut såhär.
Tags : träningsresa
Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.