Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Kroppspositivitet

Bilden jag väljer bort

foto-2016-12-17-16-47-00

Om bilderna vi inte publicerar, och om idealen som gör något helt naturligt till något onaturligt.

Vevve skrev ett klokt inlägg om bilderna som vi i vanliga fall väljer bort när vi ska lägga upp något på våra sociala medier. Ofta är de bilderna just de som visar verkligheten, och inte den där perfekta fasaden vi annars gärna vill visa upp. En mage som putar ut, en cellulit som syns eller något annat som dagens ideal inte anses vara perfekt.

Jag hänger på och visar en bild som jag i vanliga fall inte hade publicerat. Det är inte så att jag tycker att bilden ovan är dålig, tvärtom tycker jag att jag ser stark ut och dessutom har jag lyckats göra en helt ok fläta. Men så finns det en liten detalj, eller två snarare, i midjehöjd. Två små veck som gör att jag inte hade lagt upp den här bilden annars, och som gör att jag kollade om det gick att klippa bilden lite över midjehöjd typ.

Egentligen bryr jag mig inte särskilt mycket om de där bilringarna, det är liksom inte det enda stället på min kropp där saker veckar sig eller hänger över. Problemet är att jag tror att ni som ser bilden kommer undra vad i helvete jag har på ryggen – även om jag egentligen är helt medveten om att det är så himla naturligt att det veckar sig. Jag har trots allt fett på kroppen och dessutom svankar jag.

Förmodligen är det många av er som ser ut likadana ut när ni står i samma position. Kanske tycker ni att jag är helt galen när jag skriver om det som en stor grej. Men problemet är att jag faktiskt inte har sett någon med de här vecken. Kanske för att andra med liknande veck tänker precis likadant och väljer bort bilderna.

Och så har vi en ond cirkel där ingen vågar visa upp sin kropp om den inte ser ut som Instagram-kändisarnas eller modellernas eftersom man helt enkelt tror att den är konstig. Därmed har dagens ideal lyckats göra så naturliga saker som veck och bristningar och valkar och ärr och saker som hänger till något onaturligt, när det egentligen är det mest äkta vi har.

Annons

1 kommentar

  1. Åh snälla låt oss alla visa mer veck och valkar, det är det enda sättet att förändra den skeva bilden av våra kroppar som vi själva så glatt spär på i sociala medier. Heja heja!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.