Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Träning

Helkropps- och konditionsträning på 5 minuter

Som jag har berättat tidigare så finns det få saker jag avskyr så mycket som att stå på en crosstrainer eller att springa i mer än fem minuter. Men för hälsans skull vill jag ändå få upp flåset några gånger i veckan, och därför avslutar jag ofta mina styrkepass med en jobbig crossfitinspirerad cirkel.

Avslutaren som ni ser på filmen nedan var extra jobbig och är ett bra pass att göra om man har ont om tid eller bara hatar att träna kondition. Passet går ut på att du gör följande övningar efter varandra utan vila:

 • 3 frivändningar
 • 3 thrusters
 • 3 marklyft
 • 1 burpee över stången
 • 2 frivändningar
 • 2 thrusters
 • 2 marklyft
 • 1 burpee över stången
 • 1 frivändning
 • 1 thruster
 • 1 marklyft
 • 1 burpee över stången

Därefter vilar du så länge du behöver innan du repeterar igen, tills du har gjort kombinationen totalt tre gånger. Vips så har du tränat hela kroppen och fått riktigt intensiv konditionsträning på max fem minuter! Om du vill testa passet är det viktigt att du använder en lätt vikt, om det mot förmodan skulle kännas för enkelt kan du helt enkelt höja till nästa varv.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.