BLOGGMENY
Träning

Konditionspass för dig som hatar konditionsträning

Tio minuter och en kettlebell (samt en hel del slit) är allt som krävs för att få bra träning för styrkan och konditionen på en och samma gång.

Hoppas att ni inte har glömt bort mina konditionspass för oss som hatar konditionsträning (jag borde komma på ett bättre namn än så). Det är träningspass som jag vanligtvis avslutar min styrketräning med, och som jag främst gör för att jag vet att jag måste träna kondition då och då men avskyr att springa, cykla eller något annat monotont i mer än två minuter.

Men de här passen har många fler fördelar än så. De består av flera övningar som alla tränar stora muskelgrupper och som görs direkt efter varandra utan någon längre vila. Resultatet blir att du får upp flåset rejält, och dessutom tränar i princip hela kroppen på kort tid (de tar sällan mer än tio minuter att genomföra). Det bränner dessutom mycket kalorier, om du är den typen. Men framför allt – det är betydligt roligare än att sitta på en spinningcykel i 45 minuter.

Det här passet tar max en kvart att göra och det enda du behöver för att genomföra det är en kettlebell. Efteråt kommer du känna rejält mycket i magen och benen, och inte minst så kommer du ha fått upp pulsen rejält.

Så gör du:

Börja med att göra följande övningarna med ena handen. Repetera direkt efter med den andra handen. Växla hand ännu en gång och fortsätt så tills du har gjort kombinationen tre gånger per hand. Nu kan du vila några minuter innan du repeterar, men den här gången gör du det två gånger per hand. Avsluta med att vila någon minut innan du gör kombinationen en gång per hand. Varsågod att kräkas eller dö eller vad du nu känner för.

  1. Ställ en kettlebell en liten bit framför dig. Ta tag i den med ena handen och gör en frivändning genom att svinga den bak mellan benen och fånga den i en rackposition.
  2. Gå direkt ner i knäböj, fortfarande med kettlebellen i rackposition, och sträck sedan på benen samtidigt som du explosivt pressar kettlebellen på rak arm över huvudet.
  3. Behåll armen rak och kettlebellen i ett stadigt grepp samtidigt som du sätter dig på knä genom att böja på ett ben i taget. Res dig upp på samma sätt.
  4. Sätt ner kettlebellen på golvet igen, genom att göra samma rörelse som när du pressade upp den fast omvänt (det lät inte så rimligt men ni kan kolla på videon).
  5. Fäll fram i höften så att överkroppen nästan är parallell med golvet, benen ska vara något böjda. Böj på armbågen och dra upp kettlebellen mot sidan av kroppen.
  6. Sätt ner kettlebellen i golvet igen och räta nu upp överkroppen och benen som i ett marklyft.
  7. Repetera direkt efter med den andra handen.

 

Annons

Lämna en kommentar