BLOGGMENY
Övrigt

Helkväll på akuten

Det har inte uppdaterats så flitigt här i bloggen den senaste veckan, dock av rimliga anledningar. Allt för att jag skulle försöka vara nyttig och köpa en juice med massa grönsaker – och äpplen.

Jag vet sedan tidigare att jag är allergisk mot äpplen men jag kan dricka sån där vanlig äppeljuice som man köper i tetra utan problem. Med det är tydligen en stor skillnad mot helt färskpressad, rå och supernaturlig juice.

Det märkte jag efter typ två klunkar. Då började det klia lite i halsen och ögonen började svullna upp. Helt ovetandes om hur allvarlig reaktion jag skulle få satte jag mig i bilen och körde till akuten.

På vägen blev mitt ansikte som på bilden och jag fick svårt att andas. Hade jag kört fem minuter senare vet jag inte om jag ens hade klarat att ta mig till sjukhuset eftersom jag bara kunde öppna ögonen någon millimeter.

Väl på plats på akuten blev jag superväl omhändertagen och fick åka hem redan på kvällen. Mina ögon har börjat se normala ut nu, och jag är inte längre totalt livrädd varje gång jag äter.

Men en läxa har jag lärt mig – för det första att undvika saker jag vet att jag är allergisk mot. Det kanske låter självklart, men jag har tidigare bara fått lite mildare reaktioner som kliande ögon och lite svullnader på läpparna.

Och det här är lättare än det låter för mig. Jag har nämligen massor av – vad jag har trott är – lindriga allergier som jag plötsligt måste ta på allvar.

För det andra har jag lärt mig att aldrig mer utesluta livsmedel i onödan. Fan vad tacksam jag är för allt jag faktiskt tål att äta. Så socker, mjölk, gluten och tillsatser – jag älskar er!

Annons

1 kommentar

  1. Men Hövva!
    Krya på dig ordentligt och hoppas att allt återgått till normalstatus igen.
    -Tack för en bra blogg och en riktigt God Midsommar!
    /Marie

Lämna en kommentar