Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kroppspositivitet

Komplett guide för att slippa lårskavsår

Den kompletta guiden för att slippa den stora sommarplågan – lårskavsår. 

Sommaren är här, och äntligen kan vi gå runt med bara ben! Eller? Att vara barbent låter härligt i teorin, men i praktiken kan det vara extremt smärtsamt. Jag syftar såklart på den fruktansvärda smärtan av lår som gnuggas mot varandra.

Lårskavsår kan vara extremt plågsamt, och det drabbar många – inte bara de med större lår, utan också de med vältränade lårmuskler och de som är kobenta. Värst av allt är att många tror att de är ensamma om det. Jag kan lova att ni inte är det, något som blev tydligt när jag bad om era bästa tips på Instagram – och fick över 100 svar.

Så för att alla vi – oavsett om våra lår går ihop eller inte – ska kunna njuta av sommaren med bara ben har jag sammanfattat några av de vanligaste tipsen jag fick:

 • Kroppspuder
 • Bandelettes (jag hade ingen aning om att detta existerade, men ska köpa det direkt!)
 • Glidmedel
 • Trosor med långa ben (jag använder ett par från Avet)
 • Deo
 • Bodyglide (ska till exempel finnas att köpa på Löplabbet
 • Diverse oljor, som olivolja eller kokosfett
 • Vaselin
 • Skinagent (det här har jag själv testat de senaste dagarna, och det funkar riktigt bra! Finns att köpa här)

6 kommentarer

 1. Hej! Vilken sjukt snygg kofta/kaftan (vad det nu heter) du har på bilden, vart kommer den ifrån? 😀 + tack för Bra tips!

 2. Bandalettes är helt fantastiskt!
  Jag jobbar som servitris ibland och då är lårskavet där, även med byxor. Man blir sjukt varm, de glider ner lite och sen är det kört. Men så hörde jag om Bandalettes. Jag testade dem på en 9-rätters middag med 116 gäster, så då förstår ni att det blir mååååånga steg. Det var som en dröm!! Jag har aldrig jobbat en kväll med servering utan skav(köttsår) men nu blev det inte en tillstymmelse till skav. Äntligen är jag räddad. Dessutom är de ju himla snygga och man kan känna sig snygg!

 3. Hej! Jag är också på jakt efter allt som hjälper mot lårskav! Hoppas du kommer göra en jämförelse mellan Bodyglide och The skin agent. Det skulle vara toppen!

 4. Jag har provat både bodyglide och skin agent. Bodyglide är lite torrare o skinagent ”blötare ” och är liksom glidigare. Body glide gillar jag för att den inte känns så fuktig men båda fungerar bra tycker jag

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons