Kroppspositivitet

Så var min sommar utan en “sommarkropp”

Innan sommaren pratade alla om hur viktigt det är att skaffa en sommarkropp eller komma i form för stranden – jag struntade i det och upptäckte något chockerande!

På instagram, i träningsforum, i tidningar, på tv – överallt gav alla tips och råd om hur man får en sommarkropp för några månader sedan. De sas att det var viktigt för att inte behöva gömma sig på stranden, för att trivas i bikini eller kunna ha på sig korta shorts. Precis som varje år.

Själv gjorde jag inget av det. Jag gick inte ner ett kilogram, jag ansträngde mig inte för att få bort en enda cellulit och jag försökte inte “tona” något (förutom håret, men tydligen går det inte att ha rosa hår om man ska bada hela dagarna).

Sommaren är visserligen inte slut än, men min semester är det så därför tänkte jag ge en liten sammanfattning av hur min sommar har varit UTAN det som konstigt nog kallas en sommarkropp.

1. Jag har hoppat. Och badat. Och hoppat igen.

2. Jag har druckit vin alldeles för ofta, och ett och annat glas mojito. Jag har även ätit precis vad jag vill.

3. Jag har spenderat mycket tid på diverse flytleksaker. Här ser ni flamingon Folke!

4. Jag har lyft tunga vikter. Inte enligt någon plan, utan bara när och hur jag vill. Inte ett enda pass har haft som syfte att vara “fettförbrännande” eller “tonande”.

5. Jag har också dansat! Inte minst i slow motion. (Och som ni ser, även fått över 10 000 följare. Förmodligen för att jag har gjort just allt detta utan att ha en “sommarkropp”)

Slutsats

Det verkar alltså som att det gick hur bra som helst att bada, dansa, hoppa, ha på sig bikini och göra typiska sommarsaker utan en sommarkropp. Tvärtom har jag haft en alldeles fantastisk semester utan krav och ångest, och med massor av härliga dopp. Märkligt va?

Så om du inte redan visste det så behöver du inte förändra din kropp ett enda dugg för att ha en bra sommar. Skönt att kunna fastställa det så att alla kan sluta prata om sommarkroppen som något annat än en helt vanlig kropp på sommaren.


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Kicki
  26 juli, 2017 at 20:31

  Klockrent så jävla bra ??????

 • Svara
  Pernille Nilsson
  26 juli, 2017 at 23:37

  Underbart att följa dig på Instagram!!! Du ger mig mod! Och styrka därför följer jag dig!
  mammut_
  Tack för det!
  Pernille

 • Lämna en kommentar