BLOGGMENY
Övrigt

Jag är Hälsa & Fitness nya chefredaktör!

Äntligen får jag berätta den stora nyheten! Ni som har lyssnat på Styrkebyråns senaste podd där jag är gäst har visserligen redan hört det, och om ni redan har lyckats lägga vantarna på det splitternya numret av Hälsa & Fitness har ni läst det. Men nu kan jag berätta det för alla: Jag tar över som chefredaktör över Hälsa & Fitness! Fantastiska Sara Valfridsson som har varit chefredaktör tills nu kommer istället helt fokusera på vår systertidning Yoga World, och lämnar alltså plats åt mig att styra och ställa.

Även om jag redan är i full gång med att producera mitt första nummer som chefredaktör så känns det rätt sjukt att skriva det här. Hade du frågat vilket som var mitt drömyrke för tre år sedan hade jag svarat att det var att skriva om träning. Jag är fortfarande lite överväldigad över att det är det jag håller på med, så att jag dessutom nu är chefredaktör känns ofattbart.

Får jag hålla ett litet tacktal? Jag lovar att det blir kort. Jag vill nämligen tacka alla på Dohi för att ni litar på mig och tror att jag faktiskt klarar av det. Inte minst vill jag tacka Sara V för att hon från första början gav mig chansen att börja jobba här på Hälsa & Fitness, och har lärt mig allt om hur man skapar en grym tidning.

Okej, nog med babbel – vad kommer konkret hända nu när jag tar över? Ja ni som läser Hälsa & Fitness behöver inte vara oroliga, det kommer inte ske några dramatiska förändringar. Men om ni vill ha en liten smidig punktlista så har ni här mina mål som chefredaktör:

1. Att skapa en tidning som är full av träningsglädje men fri från ångest och hets. Det har vi arbetat med länge på redaktionen, men det är lättare sagt än gjort när andra konkurrerande tidningar lockar med ytliga rubriker som “Gå ner i vikt snabbt” eller “Kom i strandform”. Men jag är övertygad om att vi inte behöver ännu en sådan tidning. Jag tror och hoppas att ni vill läsa om kost, träning och hälsa på ett underhållande men faktabaserat sätt – utan måsten och krav.

2. Att bryta normer. Jag ska göra vad jag kan för att ni ska få se olika kroppsformer, hudfärger, läggningar i Hälsa & Fitness.

3. Att ge er jäkligt bra läsning – både i tidningen och här på webben, där jag givetvis kommer fortsätta att uppdatera er med det senaste inom träning och hälsa.

Så, är ni med mig? Bra, då kör vi!!! Om ni har några önskemål, tips eller kommentarer inför mitt arbete med Hälsa & Fitness får ni jättegärna höra av er till sara.dahlstrom@dohi.se eller kommentera här under.

Annons

8 kommentarer

 1. Hejsan!

  Jag läser tidningen regelbundet och skulle gärna vilja ha mer inspirerande intervjuer med träningsprofiler och mindre av träningsprogrammen som oftast innehåller lika eller samma övningar oavsett nummer.

  Lycka till på nya jobbet :)!

 2. Hej! Följer dig på insta och beundrar dig! 🙂 har i perioder provat på styrkelyft och tyngdlyftning men känner stt jag saknar dels träningssällskap, dels kompetens. Har du tips på vart man ska börja? Bor i Stockholm.

 3. Grattis, vad roligt! Jag hoppas att tidningen Hälsa & Fitness kan bli intressant för mig, som inte bara söker “motivation att gå ner de sista kilona” utan vill läsa om träning och mat på ett sunt och positivt sätt. Just nu är jag prenumerant på Body Magazine, inte för att jag varken är stark eller särskilt intresserad av body building egentligen, men för att de har så bra artiklar och expertspalter. Ett tips alltså om du vill ha mig som prenumerant!

 4. Blev så jävla glad när jag läste i senaste numret att du skulle bli chefsredaktör! Hade inte tänkt förlänga min prenumeration men nu kommer jag definitivt att göra det! Jag vill läsa mer om 1. Tung styrketräning 2. Bäckenbotten i relation till träning/styrketräning 3. Styrketräning som komplement till andra träningsformer t.ex. klättring, ridning, snowboard osv osv (ok bara mina personliga favoriter men du fattar). Personligen tycker jag det är jäääättetråkigt med typ skönhetstips och att läsa om olika träningsentreprenörers i min mening lite världsfrånvända liv men fattar att ni måste ha med sånt också….

 5. Hej du verkar vara så grym och gillar dina värderingar och tycker de känns friskt? Tycker du borde skriva om ett nytt medlemskap som heter Brucepass som vill få folk att våga testa mycket olika träningsformer utan att behöva binda upp sig och ha krångliga uppsägning tider osv. Kolla upp de vetja??

 6. Grattis!
  Jag är skittrött på alla dessa “kom i form snabbt” osv osv.
  Mig intresserade mer om hur man får träningen att bli hållbar.
  Byt ut kom i form snabbt till fixa bra matlådor snabbt. Typ.
  Lycka till och är övertyga att du kommer göra ett grymt jobb med en grym tidning

Lämna en kommentar