BLOGGMENY
Kroppspositivitet

Stora chocken: Det här borde alla klädföretag veta

Kolla hit alla företag! Jag har gjort en chockerande upptäckt, som ni borde ha stor nytta av att veta. Nämligen…

Att jag som tjock också kan visa upp kläder. Wow!

Att jag som tjock också kan vara snygg i baddräkt på stranden (påstår dock inte att mina photoshopkunskaper är på topp).

Att jag som tjock också kan se aktiv och sportig ut i träningskläder (men om ni undrar varför mitt ansikte ser konstigt ut så fick jag en extrem allergisk reaktion mot soja igår och är totalt uppsvullen).

Massor av möjligheter

Vet ni vad det här betyder? Jo, det innebär att ni som företag har massor av nya möjligheter nu när vi vet att ni inte bara behöva anställa smala modeller i fortsättningen. Och dessutom finns det forskning som tyder på att ni faktiskt kan sälja mer kläder genom att inte bara välja modeller med den perfekta idealkroppen.

I den här nypublicerade studien såg man nämligen att konsumenter fick en mer negativ inställning till kläder som satt på smala mannekängdockor som (enligt normen) hade perfekta kroppar. Effekten syntes både hos män och kvinnor, och var allra störst hos de som redan hade ett lågt självförtroende.

Inga hinder för mer mångfald

Nu handlar den studien visserligen om dockor, men det känns inte alldeles för långsökt att dra slutsatsen att även modeller borde ha en liknande påverkan på oss. Inte minst för att forskning har visat det innan, vilket jag bland annat har skrivit om här.

Så vad väntar ni på? Det verkar inte som att det finns något som hindrar er klädföretag från att visa mer mångfald i era reklamer längre.

Obs! Innan jag får massa kommentarer om det – jag påstår inte att det är just mig som företagen bör anställa som modell, och inte att jag är snyggare än modellerna på bilderna ovan. Det handlar om att det tydligen är möjligt!


Missa inte!

Får jag ta chansen att göra lite reklam när jag ändå är på gång? Mitt första nummer som chefredaktör finns nämligen ute i butik just nu, och det är ingen mindre än jag själv som pryder omslaget. Inne i tidningen hittar du dessutom en lång intervju med mig.

Köp den för endast 49 kronor i närmaste butik för att stötta mig och visa att vi vill ha mer mångfald och mindre vikthets i träningsvärlden. Eller för att du helt enkelt vill ha grym läsning som ger pepp utan att  ångest.

Annons

9 kommentarer

  1. Det konstiga i allt detta är man tappar hakan och blir helt hänförd av att se en vanlig stark vacker kropp på en vacker tjej!
    Majoriteten av människor ser nu förtiden ingen skillnad på aneroxia och vältränad…
    Jag blir så jäkla lycklig av att det äkta/mänskliga äntligen får stå i fokus!
    Tack tack tack taaaaaacccckkkk❤️??‍♀️

  2. Ska köpa detta nummer (min första träningstidning på flera år pga får 90% ångest och 10% njutning av träningstidningar annars) och en påse lösgodis imorgon och ha lördagsmys med mig själv. Blir så genuint glad och peppad av dig och din blogg, så tror och hoppas det lyser igenom även i tidningen! Heja dig

Lämna en kommentar