BLOGGMENY
Övrigt

Jag vann ett guldhjärta!

I lördags var det dags för Guldhjärtat på Berns. Det var den andra galan på två veckor, och jag var ännu en gång nominerad till ett pris. Men vem vinner egentligen pris två helger i rad, tänkte jag och hade rätt lågt ställda förväntningar. I min kategori, Årets sociala medier-influencer, var också många andra grymma människor nominerade – exempelvis Styrkelabbet och Jessica Almenäs och Lofsan.

Så när de började läsa upp vinnarbeskrivningen och nämnde ordet “dans” hajade jag till. Men jag är ju inte den enda som dansar och jag har inte full koll på vad de andra sysslar med. Så sa de något om “kronisk sjukdom”. Här någon gång började jag inse att det är en jäkla taskig slump om det inte är jag som vinner. Men rätt snart stod det tydligt – det var jag som vann, med följande motivering:

“Ärlighet, träning och dans sprider glädje och självförtroende till unga tjejer. Med ett välskrivet – och vad följarna kallar ”klockrent flöde” – inspirerar hon till träning på ett sunt sätt utan kroppshets. Hon visar att man, trots en svår sjukdom, bortoperared hypofys och ständig kortisonbehandling, kan behålla en i tiden nödvändig kroppspositivism som värmer. Att inspirera alla åldrar både i kampen mot en dödlig sjukdom och kampen mot orättvisor och förtryck är stort. En välformulerad krigare mot onyanserade näthatare, som även får följarna att anpassa sin egen ton i diskussionerna. En profil som bidrar till att göra nätet till en mer kärleksfull, tryggare och trevligare plats att vistas på.”

Jag har inte ens hämtat mig från att jag vann Årets nätängel så att jag kammade hem ett guldhjärta är fortfarande helt obeskrivligt. För er som inte vet så är det utan tvekan det finaste priset inom träningsvärlden, och min kategori vanns av ingen mindre än Kalle Zackari Wahlström förra året. Då kanske ni förstår att det är rätt coolt? Så jag tänkte väl försöka göra det som jag ännu en gång hade missat att förbereda mig inför: tacka!

Tack alla som har röstat på mig, ni kommer tyvärr få spammail från Fitnessfestivalen resten av era liv men jag hoppas att det var värt det. Tack alla som peppar mig varje dag så att de negativa kommentarerna liksom försvinner mitt bland annat positivt. Tack alla fina människor i min närhet för att ni står ut med att jag ibland stänger in mig och dansar en liten stund, råkar ta två timmar lunch för att jag var tvungen att få med något på film när jag tränade och allt det där. Och såklart – tack Ove och Catharina Rytter för en fin gala!

Det här är inte bara en seger för mig – även om det såklart är det jävligt mycket också. Det är en seger för alla oss som vill spräcka den där ytliga, trångsynta bubblan som träningsvärlden ibland har känts som. Som har känt att vi inte riktigt har passat in vid sådana här tillfällen. Som vet att träning och hälsa inte handlar om hur du ser ut. Nu tar vi över.

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar