BLOGGMENY
Träning

3 säkra tips för att skrämma bort nybörjare på gymmet

Efter nyår kommer gymmet fyllas av nybörjare som tar upp plats och redskap för dig – såhär blir du av med dem.

1. Sprid ut dig
Lägger du shakern på en bänk, skorna vid en maskin och väskan vid en skivstång kan du vara hyfsat säker på att ingen nybörjare kommer fråga om du kan flytta på det. Resultatet? Du får gymmet för dig själv.

2. Kommentera andras träning
Skulle personen där borta i hörnet kunna gå liiiite längre ner i knäböjen? Då är det en bra idé att gå och säga det till hen, trots att du faktiskt inte har någon aning om personens mål eller förutsättningar. Förmodligen kommer hen bli obekväm och lämna gymmet så att du får vara ensam, woho!

3. Skrika svärord
Fungerade inte de två första tipsen? Testa det tredje: att svära. Gärna på ett nedsättande sätt, genom att exempelvis använda kvinnans könsorgan som en benämning på något dåligt. Äh förresten, det duger rätt bra att helt enkelt lyfta en så tung vikt som möjligt och bara skrika alla svordomar du kan rakt ut.

Okej, om ni inte redan har blivit asarga och slutat läsa så är det hög tid för mig att berätta att det här inte alls är det du bör göra. Alltså, det kommer fungera. Beter du dig som en idiot finns det stor chans att du hamnar där ensam med vikterna. Men min poäng är lite att vi ska sluta vara egoistiska och bara tänka på hur mycket plats vi själva får, och istället försöka få de osäkra nybörjarna att trivas.

Och nu syftar jag inte bara på männen på gymmet (det gjorde jag här om ni missade det). Jag pratar om alla som är vana vid att träna. Som känner sig bekväma på gymmet och som för länge sedan har glömt bort känslan av pirr i magen när man gick in på ett nytt gym. Jag pratar bland annat om mig själv, för jag är ärligt talat inte särskilt trevlig på gymmet.

Det händer ofta att mina skor står på ett ställe, medan knävärmarna ligger på någon annan bänk och jag befinner mig någon helt annanstans. Och ärligt talat så kan det sippra ut någon liten svordom om jag till exempel misslyckas med mitt set (även om det inte är av det grövsta laget). Att kommentera andras träning tror jag inte att jag gör, men jag kan inte svära vid att det inte har hänt.

Jag gör det givetvis inte för att skrämma bort någon. Oftast när jag tränar vet jag att de andra där är precis lika vana som mig och att de beter sig likadant. Men jag tänker att vi kan försöka anstränga oss nu efter nyår när alla nybörjare kommer strömma in. Att vi som redan tycker det är nice att hänga bland de tunga vikterna kanske kan hjälpa andra att inse samma sak?

För om du, precis som mig, tycker att gymmet känns som ett andra hem så har du förmodligen också upplevt träningens fantastiska effekter – både fysiskt och psykiskt – och vill att andra ska känna samma. Eller?

 

Annons

1 kommentar

  1. Kan du inte ha en live på insta snart igen så vi kan ställa lite frågor och “hänga” med dig? 😀 Vore kul o höra om hur du tänker kring priserna och om du har några framtida strategier för att fortsätta påverka? Kärlek till dig Sara!

Lämna en kommentar