BLOGGMENY
Träning

Så hanterar du jobbiga snubbar på gymmet

Fem typiskt jobbiga snubbsituationer på gymmet, och mina bästa tips på hur du hanterar dem.

1. Snubbe ska ge goda råd (som du självklart vet om alternativt är helt felaktiga)
Här är det faktiskt okej att avbryta och säga att du faktiskt inte har bett om några tips. Du behöver inte alltid vara så jävla artig och stå kvar och lyssna för att vara trevlig. Genom att markera att du inte är intresserad av oombedda tips minskar du risken för att han ska fortsätta gå runt till kvinnor och ge råd eftersom han kanske förstår att kvinnor inte är hjälplösa varelser som väntar på honom. Fast om du inte pallar så är det okej att bara se allmänt ointresserad ut.

2. Snubbe tar all plats på gymmet
Om det inte är en riktig skitstövel så kommer han flytta på sig om du berättar att du vill använda den där maskinen/skivstången/vikten som han är i vägen för – och tro det eller ej, men de flesta männen är inte skitstövlar. Men det är helt förståeligt om du inte är supersugen på att säga till den där biffiga snubben att han borde flytta på sig, speciellt inte om du är ny på gymmet. Då är det faktiskt okej att att gå och skvallra för personalen som i sin tur kan be honom flytta sig. De borde trots allt vara intresserade av att så många som möjligt ska trivas.

3. Snubbe undrar bekymrat om du verkligen ska lyfta det där?
Första gången en snubbe undrade om jag inte hade råkat lasta på för mycket vikt tog jag det som en komplimang eftersom det måste tyda på att jag lyfter ovanligt tungt. Men jag har hört det så många gånger nu att det inte alls är smickrande, tvärtom är det nedvärderande mot alla kvinnor eftersom mannen i fråga uppenbarligen inte förstår att vi kan vara starka. Det kan du säga, eller så säger du bara “japp, du kanske borde fokusera på dina egna vikter”.

4. Snubbe är rädd att du ska se ut som en man
En skulle ju kunna tro att människor som tränar på gym generellt har lite kunskap om träning, men tydligen inte. Jag har nämligen flera gånger fått höra att jag kommer se ut som en man om jag fortsätter träna som jag gör av random snubbar på gymmet. Lösningen är att helt enkelt förklara att kvinnor och män inte har likadana hormoner och därför inte kommer se likadana ut av samma mängd träning och/eller ber honom dra åt helvete och berättar att muskler inte är manligt – det tillhör oss kvinnor också.

5. Snubbe stirrar/säger obehagliga saker/gör dig allmänt obekväm
Vad du inte ska göra: sluta gå på gymmet. Vad du definitivt ska göra: säga till de som jobbar där. Här är det absolut läge att skvallra. De som jobbar där kommer förmodligen bara bli glada eftersom den här snubben troligtvis skrämmer bort andra kvinnor på samma sätt. Och om personalen inte gör något åt det kan du skriva till mig så skapar jag massa rabalder. Skojar bara lite.

INTE ALLA MÄN!!!

Nej, alla män beter sig naturligtvis inte såhär. Men att män säger och gör saker som kvinnor tycker är obehagliga på gymmet är ett stort problem, och om du inte tror på mig kan du läsa det här blogginlägget. Är du man och känner dig kränkt av detta välkomnar jag dig till att skriva ett liknande inlägg om saker kvinnor gör. Varsågod.

Annons

1 kommentar

  1. Bästa timingen för detta inlägg. Kom just hem från gymmet – svinsur – efter att en PT varit otrevlig mot mig De två senaste gångerna jag tränat. Som tur är har en vart med några år men hade jag varit ny på gymmet hade jag nog flytt fältet…?

Lämna en kommentar