Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Kroppspositivitet

5 nyårslöften som ger dig kroppen du älskar 2018

Du behöver inte förändra din kropp för att känna dig nöjd över den – här är fem nyårslöften som hjälpa dig att ändra inställningen till den.

1. Använd kroppen
Om du inte tränar är det kanske dags att börja göra det nu. Inte för att förändra kroppen, utan för att börja uppskatta den på ett sätt som inte har något med utseendet att göra. För när du utvecklas och blir bättre kommer du imponeras över din kropp och vad den kan göra på ett helt annat sätt. Om du inte är sugen på att lyfta vikter eller springa kan du till exempel börja sticka eller dreja – något som helt enkelt ger kroppen ett annat syfte än att se bra ut.

2. Börja uppskatta dig själv
Det kanske låter klyschigt, men det fungerar verkligen att ge sin egen kropp och sig själv uppskattning generellt. Testa till exempel att varje kväll komma på tre saker som du och din kropp har gjort bra under dagen, eller att helt enkelt ge dig själv en komplimang när du ser dig i spegeln. Det är svårare än man tror när man hela livet har fått höra att man inte duger.

3. Rensa på sociala medier
Avfölj personer som får dig att må dåligt över dig själv och din kropp, och ersätt dem med personer som får dig att må bra. Jag kommer till exempel sluta följa personliga tränare som ständigt lägger upp före- och efterbilder, eftersom det inte ger mig något annat än kroppsångest.

4. Släng vågen
Gör 2018 till året då du slänger ut vågen och måttbandet, för att istället fokusera på hur du själv mår. Vågen och måttbandet reducerar din fantastiska kropp till en obetydlig siffra, som dessutom ofta ger en orättvis bild av hur den ser ut och förändras.

5. Sluta jämföra dig
Inse att du har en typ av kropp, och att alla andra har sina egna kroppar. Det finns ingen anledning för er att ha likadana kroppar, och det är dags att acceptera det och göra det bästa du kan för att få din egen kropp och dig själv att må på topp.

(Om du känner igen det du just har läst så beror det på att jag la upp inlägget för ett år sedan men blev så nöjd med den att jag kör en repris nu)

Annons

5 kommentarer

  1. Jag har ofta funderat på att slänga ut vågen. Men jag är rädd att jag då okontrollerat går upp i vikt. Det är hemskt.

  2. Nummer 3 gjorde otrolig skillnad för mig (mer än jag kunnat tro). Ett flöde som vi konstakt exponeras för kommer att påverka oss, mycket värt att se till att exponeringen får oss positivt inställda till oss själva!

  3. Mycket bra budskap och underbar blogg. Följde bara på Instagram och hittade hit. Jag kan vittna om att kasta vågen har hjälpt mig. Efter en graviditet och allmän försummelse så ser man ut som man gör. Tiden och peppen finns inte alltid där och då får man göra det man kan och har lust med. Kämpa vidare! 🙂 <3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.