Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Kroppspositivitet

Zlatan, sluta objektifiera dig och skaffa lite självrespekt

Om du tycker att det här är “objektifierande”…

Så hoppas jag att du också tycker det om den här bilden.

Om du tycker att det här visar på brist på “självrespekt”…

Så antar jag att du tycker detsamma om Zlatan här.

Och om du tycker att detta bidrar till sexualiseringen av kvinnor…

Så tycker du väl också att Zlatan bidrar till sexualiseringen av män här.

Fast det gör du nog inte. Det är nog väldigt få som tänker att de här bilderna på Zlatan påverkar hans självrespekt. Ni reagerade nog på rubriken. Men detsamma gäller tyvärr inte kvinnor. Jag får nämligen då och då den här typen av kommentarer när jag lägger upp bilder som inte är helt påklädda – och detsamma gäller många andra kroppspositiva konton.

Men på riktigt – det finns ingen skillnad på de här bilderna. Ja, förutom att Zlatan visar bröstvårtorna, vilket inte jag gör. Det enda argumentet jag har hört är att han poserar mer aktivt när han spänner sig, medan jag mest ligger där.

Men ärligt talat, hur ofta står vi egentligen och spänner oss? Varför är det mindre okej att dela en bild där man ser ut som man mest gör hela tiden, när man är lite mjuk och avslappnad?

Om du inte har något svar ska du i alla fall inte kommentera mina bilder.

Annons

3 kommentarer

  1. När jag tittar på dina foton får jag ett leende på läpparna för du ser alltid så glad och pepp ut. När jag ser bilderna på honom här tänker jag mest ”jaja, se inte så märkvärdig ut”… Men jag har å andra sidan aldrig riktigt förstått storheten med Zlatan. Håller helt med om att bilderna borde ses på på samma sätt när det gäller mängden kläder.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.