Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Övrigt

Mitt Stora Feta Lårtest: Dag 2 – Bandelettes

Metoden
Den första metoden jag testar är så kallade “bandelettes”, som jag har fått möjligheten att testa tack vare den fantastiska underklädesbutiken Inunder här i Växjö. Det är helt enkelt stretchiga band som du har runt låren för att undvika att de skaver mot varandra, och de finns både med och utan spets i olika färger. De jag har testat är de på bilden, det vill säga svarta med spets.

Användarvänlighet
Banden är verkligen superenkla och smidiga att använda. Materialet är riktigt skönt och tack vare de tunna silikonkanterna håller de sig på plats hela dagen. Den största fördelen jämfört med att använda trosor med långa ben är att du kan ha vilka underkläder du vill under, och det innebär även att du inte behöver stå och tvätta varje kväll.

Den enda anledningen till att de inte får full pott när det kommer till användarvänligheten är att jag vid några tillfällen märkte att det blev svettigt under kanterna, men nu är jag extremt petig. Jag förstår ju att de måste vara kantade med silikon för att hållas uppe så det var verkligen inget större problem.

Smärta
Hade jag kunnat ge lägre än noll smärtpoäng hade jag gjort det, för de här banden fungerar fantastiskt bra. De förhindrar nämligen inte bara den fruktansvärda smärtan av lårskavsår, utan gör att det faktiskt blir riktigt skönt och behagligt.


Resultatet

Bandelettes får utan tvekan full pott av mig. Det är inte bara en extremt smart lösning, utan också riktigt snygg. Det känns liksom som att jag går runt och är sexig i ett par stay-ups när jag egentligen bara försöker undvika köttiga sår.

Det är dock viktigt att du väljer rätt storlek, så om du har vägarna förbi Växjö rekommenderar jag dig att gå in till Inunder för att få hjälp med det. Bor du på något annat håll i landet kan du kontakta dem via deras facebooksida så skickar de till dig.

P.s!
Bara för att klargöra det redan från början: de flesta produkterna jag testar har jag fått skickade till mig gratis. Annars hade jag aldrig haft råd med det här testet. Dock kommer jag alltid skriva exakt vad jag tycker om produkterna, så ni behöver inte vara oroliga över att jag är köpt.

Annons

17 kommentarer

 1. Konstig fråga kanske, men låter det något om dessa när man går? Upplever att vissa strumpbyxor gör att det liksom frasar när låren möter varandra. Inte så nice när man går inomhus på jobbet och sådär, även om det säkert inte är någon som bryr sig…

 2. Låter det mycket om dom när man går? Vissa såna saker prasslar eller närmast gnisslar när de gnida mot varandra

 3. Älskade bandelettes då jag “upptäckte” dessa förra sommaren på Inunder och beställde hem ett par svarta spets. Dock fick jag vattenblåsor där silikonbandet var när det var extremt varmt och svettigt :(.

 4. Men det går ju inte riktigt att ha dessa med shorts, dock kanske inte det finns någon produkt som hjälper när man vill ha shorts… 🙁

  1. Den här jag köpte och de är tunna och mjuka, lite långa men perfekt för oss som lider av det extrema värmen. Ingen irritation mellan benen. De är snygga. Lätt att tvätta och torkar snabbt. Just nu är ta 3 och betala för 2, det verkar att de har varit eftertraktad för jag hittade inte storlek 44 i hudfärg.

 5. Jag har en fråga! Hur “långa” är de? Alltså hur höga är de? För om jag minns mitt lårskav från tidigare somrar så går det väldigt högt upp, så för min egen del så vore det intressant att veta. Guld du eller någon annan med samma orkar mäta, eller om något vet ❤

  1. Dessa är typ 15cm höga/breda. Jag sätter mina väldigt högt upp då det är där jag får mitt skav. Hittills ingen som tyckt att de inte räcker på höjden… så hoppas de kan funka även för dig 🙂

   //Nadja
   (Butiksägare av Inunder som vågade låta Sara testa Bandelettes!)

 6. Hittade mina online hos AliceDot.com Superskönt! Fast jag gillar de lite mer täckande bättre. Kanske inte lika snyggt men skönt som attan. Tack för bra blogg! 🙌

 7. Tack! Tack, tack, tack och åter tack! Gått så många somrar med avklippta strumpbyxor som rullar sig. De här är toppen, har just beställt dem från Alice Dot, de kom fram ett dygn senare och idag har jag kjol! Tack,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.