Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Övrigt

Sanningen bakom alla härliga sommarbilder

Det finns en sak jag avskyr med sommaren. Och det är hur mina sociala medier fylls av alla de där perfekta bilderna som ser ut att vara tagna i ett paradis. Jag pratar om bilderna som får mig att tro att alla andra har en så perfekt sommar. Som gör att jag själv känner mig tråkig och ful även om jag egentligen har det ganska bra.

Men så kollade jag igenom min instagram och insåg att det ju faktiskt är precis så mitt flöde ser ut. Så därför tänkte jag berätta lite mer om några av de härliga sommarbilderna jag har lagt upp. Inte för att jag har haft en dålig sommar, absolut inte. Men jag tror faktiskt inte någon har det riktigt så perfekt som det ser ut när man bläddrar igenom någons flöde.

Ser ut som: Att jag har världens skönaste sommar med massor av härliga bad.

I verkligheten: Så badar jag mest för att jag måste och inte för att jag vill. Eller okej, att bada är en av mina absoluta favoritaktiviteter i hela världen. Men den här sommaren har det inte varit riktigt så njutningsfullt som det ser ut. Det har nästan blivit en överlevnadsstrategi för att klara mig i den här värmen.

Jag påverkas nämligen mer än er friska av den här jävla värmeböljan. Den kräver att jag höjer dosen av många livsviktiga mediciner, vilket för med sig en rad bieffekter, och rubbar min saltbalans totalt.

Svettig Men Snygg™

A post shared by S A R A D A H L S T R Ö M (@fitnessfeministen) on

Ser ut som: Att jag är ute och partajar hela nätterna.

I verkligheten: Går jag hem flera timmar tidigare än mina vänner, eller låter bli att gå ut över huvud taget. Som jag nämnde ovan måste jag mixtra med mina mediciner i den här värmen, och en av effekterna är att jag blir extremt trött. Jo, jag vet att ni friska också blir trötta av värmen men tänk det gånger tusen så har du mina energinivåer.

Så det spelar ingen roll hur kul det är, det slutar oftast med att jag blir alldeles för trött och går hem och sover tidigt. Det här visar jag såklart inte på mina sociala medier. Det ni får se är de få timmarna då jag faktiskt är pigg och mitt smink dessutom inte har hunnit rinna av på grund av allt svett.

Ser ut som: Att jag är världens mest kroppspositiva tjej helt utan kroppskomplex.

I verkligheten: Har jag tyvärr känt av en del kroppskomplex. En annan bieffekt av att jag måste höja mina medicindoser är till exempel att jag går upp i vikt. Och hur mycket jag än vet att jag inte borde bry mig så gör jag det. Jag har kvar några hjärnspöken som säger åt mig att jag inte kan lägga upp den där filmen eftersom man ser hur stor magen är. Eller att jag inte kan ha ett linne eftersom mina breda armar syns.

Egentligen är ni, mina följare, den främsta anledningen till att jag inte har lyssnat på dessa hjärnspöken. Speciellt ni som har berättat för mig att det är tack vare dessa filmer och bilder som ni vågar visa er på stranden och bada för första gången under ert vuxna liv. Dessa kommentarer och meddelanden har fått mig att fortsätta dansa och lägga upp bilder, även om det där lilla tvivlet har funnits kvar. Och det känns lite som en seger över mina hjärnspöken om jag ska vara ärlig.

 

Blir fortfarande ofta förvånad över hur det är möjligt att ett pass som är så jävla jobbigt samtidigt kan vara rätt kul. Den här vidrigt jobbiga kombinationen avslutade dagens pass: 🔮 Placera ut två hantlar (mina vägde 16 kg) med några meters avstånd mellan. 🔮 Vält däcket till ena hanteln. 🔮 Gör tre ryck med vänster hand. 🔮 Vält däcket till den andra hanteln. 🔮 Gör tre ryck med höger hand. 🔮 Vält tillbaka däcket till den första hanteln och repetera direkt, men den här gången gör du bara två ryck per hand. 🔮 Gör allt ännu en gång, men med bara ett ryck per hand. 🔮 Vila så länge du behöver (rätt länge pga du kommer förmodligen vara astrött) och repetera typ två gånger till. Sport-bhn är från @lindexofficial, länkar i storyn 👌 P.s tack @boxenurkraft för att jag fick komma och träna i er grymma box 😍

A post shared by S A R A D A H L S T R Ö M (@fitnessfeministen) on

Ser ut som: Att jag har varit flitig och fortsatt kämpa med träningen hela sommaren.

I verkligheten: Jag har visserligen tränat ganska mycket, men värmen och min skeva saltbalans har gjort att jag har varit extremt svag. I många fall har jag blivit yr och varit tvungen att avbryta träningen. Min träning har därför helt handlat om vad jag känner för här och nu, och inte om att följa någon plan, slå rekord eller sätta några krav alls på mig.

Startar semestern med mina tre favoriter: hund, bad och vin 🥂💦

A post shared by S A R A D A H L S T R Ö M (@fitnessfeministen) on

Ser ut som: Att jag har haft en drömsemester med min hund och familj i vår sommarstuga.

I verkligheten: Det har faktiskt varit rätt underbart. Att få hänga med min familj och hund har väl egentligen varit det jag har behövt mest. Därför blir jag förbannat på mig själv över att ångesten trots det kom smygande. Borde jag inte träffa massa folk? Åka på äventyr? Göra något annat än att hänga vid den här bryggan två veckor i rad?

Svaret är såklart nej, och det kände jag verkligen. Men det gav mig ändå en liten krypande känsla av ångest i kroppen. Som om jag var rädd att missa något, men samtidigt inte ville vara någon annanstans än just där.

Annons

5 kommentarer

  1. Vilket bra inlägg! Träna för att leva, ät bra mat för att leva, lev livet för att leva! 🙂

    Och förresten, har du testat saltshots? Det kan hjälpa till med saltbalansen! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.