Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Så får du den perfekta strandkroppen till #beach19 (utan att förändra den ett dugg)

Jo, vi har alla hört klyschan om att allt du behöver för att få en strandkropp är att ha en kropp och vara på en strand. Även om det stämmer i teorin är det sällan så enkelt i praktiken eftersom många (framför allt kvinnor) bär runt på ett extremt stort kroppshat. Det gör att det där härliga strandhänget inte alls fylls av sol och bad, utan snarare ångest och självhat.

Så för att du ska kunna njuta av sommaren tänkte jag dela med mig av några tips som har hjälpt mig att acceptera min kropp. Förhoppningen är att du sakta men säkert ska bygga upp en bättre relation till din kropp, så att du så småningom kan inse att du faktiskt har en perfekt strandkropp – utan att du behöver förändra den ett dugg.

1. Rensa på sociala medier

Känner du att dina kroppsnojor ökar när du är inne på dina sociala medier? Det är inte konstigt – även om vi alla vet att det är lätt att fejka en perfekt yta på sociala medier så är det lätt att bli påverkad när alla verkar vara så lyckliga, snygga och perfekta. Därför är det hög tid för att göra en storrensning av dina sociala medier och avfölja alla som spär på kroppshatet. Och nej, du behöver faktiskt inte ha en befogad anledning – det är ditt flöde och du väljer helt själv vem du ska följa.

2. Följ personer med olika kroppar

Så, nu har du rensat bort de som inte får dig att må bra. Nu är det dags att införa mer mångfald! Jag hade inte kommit i närheten av så långt på min resa mot kroppsacceptans om jag inte hade haft kvinnor med många olika typer av kroppar på mina sociala medier. Det gör att jag blir påmind om att kroppar kan se ut på helt olika sätt, och att de alla duger fint ändå – även min.

3. Vänj dig vid din egen kropp

Många som är missnöjda med sina kroppar döljer den bakom lager av kläder stora delar av året – och det är inte konstigt att det känns främmande att plötsligt ha på sig bara badkläder på stranden runt massvis av folk. För att undvika det kan du redan nu börja gå runt i underkläder så fort du är hemma – och passa på att ta en titt på dig själv i spegeln, utan att döma det du ser. På så sätt kommer du vänja dig vid synen av din kropp och känslan av att vara avklädd.

4. Köp badkläder du trivs i

Jag vet att jag inte borde uppmana till konsumtion, men ärligt talat – rätt typ av badkläder kan göra under för självförtroendet under strandhänget. Och glöm alla regler om vilka kroppar som passar i vilka badkläder, utan ge dig ut i butikerna och testa dig fram för att hitta något du verkligen trivs i. Om du inte känner dig bekväm i provrum kan du beställa ett helt gäng på internet och skicka tillbaka de du inte vill behålla.

5. Skriv ner positiva saker

Det här kan låta som en klyschig punkt, men många av oss går endast runt och tänker på allt som är fel med våra kroppar. Därför kan det vara en bra idé att sätta dig ner och skriva ner vad du faktiskt gillar med din kropp. Det kan handla om att den är stark, har lyckats föda barn eller klarar av ett fysiskt jobb, eller kanske att dina tuttar är snygga – allt positivt är bra. När du känner att kroppshatet är starkt kan du ta fram listan och påminna dig själv om att den faktiskt har bra sidor också.

6. Bannlys kroppssnack

Den här punkten kan kännas skrämmande, men den kan göra en väldigt stor skillnad. Det spelar nämligen väldigt liten roll hur mycket du försöker intala dig själv att du duger om alla runt omkring dig pratar om vikt och kroppar hela tiden. Berätta för dina vänner att du har som mål att bli vän med din kropp och att du helst vill att ni låter bli den typen av diskussioner när du är med. Om de verkligen är bra vänner kommer de lyssna på dig.

7. Sätt prestationsbaserade mål

Tränar du? Gör som mig och sätt ett prestationsbaserat mål inför sommaren. Jag gör det varje år för att se till att min träning även ska vara fokuserad på vad min kropp presterar, istället för hur den ser ut. Mitt mål i år är att lära mig stå på händer, men det kan vara vad som helst – så länge det inte involverar någon förändring av utseendet.

2 kommentarer

  1. Så sant! Har precis påbörjat denna resan. Är så jävla trött på att inte acceptera min kropp som den är. Vacker och stark! Tack! ❤

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons