Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

5 skäl till att jag ÄLSKAR att bada kallt

Några av anledningarna till att jag badar året runt.

Följer du mig på instagram har du förmodligen inte missat att jag badar i stort sett året runt. Så länge isen inte är så tjock att det i stort sett är omöjligt att komma i så badar jag regelbundet utomhus. Jag får ofta frågor om varför jag gör det, och förutom att jag i allmänhet har en stor kärlek till att befinna mig i vatten är det här några av skälen.

1. Energikick

Att bada kallt fungerar som en riktigt effektiv energikick. Det räcker med ett snabbt dopp för att jag ska vakna till, och jag upplever att jag faktiskt har lättare att fokusera resten av dagen.

2. Lindrar ångest

När jag har mycket ångest är ett kallt bad ett av de absolut bästa botemedlen. Det hjälper mig att flytta fokus från mina ångestfyllda tankar till det rent kroppsliga, och vad som händer runt omkring mig. För när jag hoppar i vattnet tänker jag bara på hur det känns mot kroppen, och det är som om mina oroliga tankar försvinner för en liten stund.

3. Jag uppskattar kroppen

Mina kalla bad fungerar på ett sätt likadant som träning. När jag tränar och lyfter vikter får jag en hel annan uppskattning för min kropp, eftersom jag fokuserar på vad min kropp klarar av och inte hur den ser ut. Samma händer faktiskt när jag badar. För ärligt talat, det är svårt att inte tycka att min kropp är jäkligt cool när den kan hoppa ner i vattnet mitt i vintern.

4. Badsäsongen kommer inte som en chock

Jag tror att en stor anledning till att många kvinnor känner sig så osäkra under strandsäsongen är att de helt enkelt är ovana vid att visa upp sig i endast badkläder. För om man i vanliga fall går runt och täcker sin kropp kan det komma som lite av en chock att plötsligt strosa runt i en liten bikini. Genom att fortsätta bada hela året slipper du den känslan.

5. Hälsoskäl

Nej, det här är egentligen inte en av anledningarna till att jag badar – men det är ändå skönt att veta att något jag älskar så mycket faktiskt också har positiva hälsofördelar. För det finns massvis av forskning som visar att kalla bad har positiva effekter för såväl återhämtningen mellan träningen som för hjärtat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons