Fitnessfeministen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kroppspositivitet

5 saker du bör undvika att säga för att inte sprida kroppshets

Vill du undvika att sprida kroppshets? Då bör du undvika att säga det här.

1. Använda tjock som förolämpning

Tjock är en form, inte en förolämpning. När du säger att du känner dig sååå tjock förstärker du bilden av att tjock är något dåligt. Och tro mig, vi tjocka behöver absolut inte bli påminda om att det är något som anses vara negativt.

2. Kommentera andras mat

Jag vet, det borde vara självklart men jag märker ofta att det tyvärr inte är det. Det finns helt enkelt INGEN anledning för dig att kommentera vad någon äter – vare sig du tycker det är nyttigt eller onyttigt, stor portion eller liten portion. Låt helt enkelt bli.

3. Berätta om dina dieter

Vill du inte ha en bulle när det bjuds på det på jobbet? Låt bli då, men sitt inte och berätta för alla om den där nya dieten du följer och varför du inte kan äta den. Du får göra vad du vill med din kropp, men det finns ingen anledning att basunera ut att du följer en särskild diet.

4. Prata om andras kroppar

Det spelar ingen roll om du pratar om andra personers kroppar på ett positivt eller negativt sätt – det påminner mig om att du förmodligen även bedömer min kropp, vilket gör att jag blir ännu mer medveten om hur jag ser ut. Och överlag finns det sällan någon vettig anledning att kommentera hur någon annans kropp ser ut.

5. “Du är så modig”

Det här får jag ofta höra när jag har på mig kläder som till exempel visar magen eller sitter tajt. Personerna som säger och skriver det menar alltid väl, men det kan ändå skada. För jag kommer med stor sannolikhet redan vara medveten om att jag inte har den kropp du normalt sett ser i den typen av kläder, jag behöver inte bli påmind om att det är något ovanligt. Därför vill jag mycket hellre att du helt enkelt berättar att det där plagget är fint.

2 kommentarer

  1. Tack för den texten! Ögonöppnare för mig som ofta bara flyter med utan att alltid tänker efter.. Funderar på att skriva ut och sprida…..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Annons